Česta pitanja

Trenutno u ponudi imamo još samo 3 stana u završenoj zgradi na uglu Matije Gupca i Kumičićeve. Zgrada je useljena i svi stanovi su uknjiženi.

U septembru 2016. godine smo počeli sa izgradnjom objekta "CASA MIA" sa 9 luksuznih stanova. Objekat se nalazi na uglu Vuka Karadžića i Pančevačke, odmah pored hotela Galleria.

Potrebno vreme za dobijanje stambenog kredita zavisi od banke do banke ali u praksi je potrebno do 45 dana. Postupak kupovine stana putem stambenog kredita zajedno sa svim troškovima možete videti ovde.

  • troškovi overe kupoprodajnog ugovora kod javnog beležnika(tarifa)
  • troškovi overe anexa ugovora ukoliko se kupuje stan u izgradnji kojijoš nije etažiran
  • troškovi uknjižbe stana na ima kupca u katasatru u iznose 9.000 dinara.

Iznos pdv-a za stanove u novogradnji je 10%. Kupac koji nije imao nekretninu u svom vlasništvu od 1.jula 2006. godine ima pravo da podnese zahtev za refundaciju pdv-a. Obično je potrebno do 45 dana za refundaciju od dana podnošenja sve potrebne dokumentacije.

Prilikom kupovine stana direktno od investitora kupci su oslobođeni plaćanja poreza. Porez se plaća samo u slučaju da je nekretnina već jednom bila prometovana.

Najčešće se hipoteka uspostavlja prilikom dobijanja stambenog kredita kod banke. Provera se vrši tako što se izvadi list nepokretnosti u katastru za objekat u kome se nalazi predmetna nekretnina. Potrebno je priložiti broj parcele i naziv katastarske opštine što možete da vidite u našim dokumentima za svaki objekat. Kod višeporodičnih stambeno-poslovnih objekata normalno je da ima više upisanih hipoteka i zato je potrebno utvrditi na koju nekretninu se hipoteka tačno odnosi.