Investirajte u kvalitetno, uštedite pametno

Dosadašnja istraživanja su pokazala da u našoj zemlji postoji najveći procenat neracionalne potrošnje energije u stambenim objektima, tj. u sektoru stanovanja i taj podatak se procenjuje na čak preko 40 posto. Takođe smo došli do nekih nagoveštaja da bi cena električne energije, kao i cena grejanja u narednih par godina mogla da poskupi, zato je veoma važno odreagovati na vreme. Prilikom planiranja, projektovanja i izgradnje preduzeli smo odgovarajuće mere, tako da smo našim kupcima omogućili stanove koji uzimaju manje toplotne energije i na taj način smanjili račune.

Naš projekat je koncipiran tako da postoji par rešenja kojima smo uticali na energetsku efikasnost:

Materijal spoljašnjih zidova

Odlučili smo se na izgradnju spoljašnjih zidova od cigle zajedno sa stiroporom debljine 15 cm, što predstavlja odličnu termičku izolaciju.

Stolarija koju ugradjujemo

Značajan gubitak energije jedan je od najvećih izazova savremenog doba. Dobar deo toplotnih gubitaka u stanovima nastaje upravo kroz prozore. Zato smo se odlučili na najkvaliitetniju spoljašnju stolariju poznatog renomiranog proizvođača "Enterijer Jankovic", iz Novog Sada. Stolarija koju ugrađujemo predstavlja spoj dva vrhunska materijala drvo-aluminijum uz troslojna stakla punjena argonom, što svakako pruža visoki nivo zvučne i toplotne izolacije. Prozorska konstrukcija od aluminijuma propušta hladnoću i toplotu, a ponekad se desi da se usled razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature javi kondenzacija. Dodavanjem drveta upravo rešavamo ovaj nedostatak.

Na taj način se čuva količina toplotne energije u Vašim domaćinstvima, što znatno utiče na Vaš kućni budzet, a to je izuzetno bitno u vremenu u kom živimo, kao i na udobnost i mir Vaše porodice. Sada ste u prilici, upravo kod nas, da više ne morate razmišljati da li će Vam sva grejna tela biti uključena, kao i da pozamašnu svotu novca koju ste do sada odvajali na plaćane računa, odvojite na nešto drugo i sebi obezbedite komforniji život.

Podno grejanje

Ulaganje u energetsku efikasnost se isplati za nekoliko godina i zato smo se još u periodu projektovanja objekta posvetili s maksimalnom pažnjom kada je u pitanju grejanje i hlađenje. Iz tog razloga smo se odlučili na podno grejanje. Poznato je da povećanje temperature u prostoru za 1°C  zahteva povećanu potrošnju energije za 6%. Kod podnog niskotemperaturnog grejanja imamo izuzetno fin i lagodan osećaj na temperaturu koja je 2 - 3°C niža u odnosu na radijatorski ili neki drugi tip grejanja. To znači da upravo ovde imamo uštedu u energiji, odnosno u samom gorivu od 12 do 16%.

Ono što je takođe pozitivna stavka je i činjenica da za razliku od klasičnog grejanja ovde nema vidljivih radijatora, odnosno cevi, samim tim nećemo zanemariti činjenicu na uštedi prostora koji radijatori zauzimaju. Velika prednost kod podnog grejanja je i to da se upravo ovako greje velika površina, dok vid grejanja pomoću radijatora obezbedi temperaturu na određenoj visini, ali se često dešava da imamo problem sa hladnim podovima, još pogotovo ako nemamo adekvatan izbor kvalitetne podne obloge.

Pametni sistemi

U nastavku ćemo Vam prikazati samo jednu od fantastičnih pogodnosti smart sistema koje će kupci imati prilike da uživaju u našem stambeno-poslovnom objektu. Subotica do sada nije imala prilike da se sreće sa ovakvom vrstom zgrada, jer smo upravo mi prvi koji smo uveli ovakve sisteme u našem gradu kada je u pitanju izgradnja. Smart sistemi ili takozvani pametni sistemi između ostalog funkcionišu upravo tako da se roletne koje ugrađujemo prilikom padavina i niskih temperatura same spuštaju. Ukoliko se vremenski uslovi poboljšaju, imamo maksimalalno iskorišćenje sunčeve svetlosti i energije, jer se roletne u tom slučaju  same podižu, pa se tako prirodna toplota propušta i na taj način smanjujemo dodatnu potrošnju. Automatizacija se vrši pomoću meteorološke stanice koja je postavljena na krovu objekta. Servis i održavanje ovog sistema se vrši na lak i jednostavan način, a sva prateća i rezervna oprema je dostupna u Srbiji.  

 

Zadovoljni kupci

Ovom prilikom smo odlučili da Vam prikažemo konačne rezultate onog  na čemu smo mesecima veoma efikasno i posvećeno radili. Imamo krajnje zadovoljne kupce u prethodno izgrađenom objektu u ulici Matije Gupca, koji poseduje pasoš B kategorije energetske efikasnosti, tako da smo sad u prilici da Vam prikažemo neki od računa za prethodni mesec.

Zahvaljujemo se našim kupcima što su nam omogućili da prikažemo račune za decembar i januar koje možete pogledati u prilogu teksta. 

Tu smo da idemo u korak s vremenom, tim povodom smo se ovog puta odlučili za još bolji, pasoš A kategorije, koji podrazumeva sve prethodno navedene prednosti koje ce stanari naših zgrada u daljoj budućnosti uživati, tako da se može očekivati još veća ušteda, u odnosu na dosadašnji period.

Dragi kupci, ukoliko imate bilo kakvih nedoumica ili pitanja, tu smo da Vam olakšamo i damo odgovore na sva Vaša pitanja, možete nas kontaktirati na

024/552-257

063/63-99-33

S poštovanjem,

Vaš Su-prospect!