Kako da uredite kupatilo bez velikih troškova

Kupatila često imaju tužnu sudbinu: čekaju na renoviranje dok ne zaradimo bogatstvo! A to ne dolazi baš tako brzo, zar ne?

Evo dizajnerskih saveta kojima je ipak moguće da osvežite kupatilo i donesete mu dašak luksuza a da pri tome ne morate baš da ispraznite kućni budžet.

1. Onaj luksuzni, dramatični efekat spa centra postiže se, naravno, velikim prostorom koji u skupim stanovima može da se odvoji za kupatilo. Međutim, i u skromnijoj kvadraturi može se postići sličan efekat izborom stojeće kade   - umesto standardne i pomalo "socijalne" ugrađene kade koja vizuelno smanjuje kupatilo.

Više: 15 ideja za mozaik pločice u kupatilu

2. Sličan efekat na utisak prostora ima i izbor boja. Umesto tamnih pločica na kojima će se, usput, videti svaka trunčica prašine, opredelite se za neutralne svetlije boje i time vizuelno povećajte svoje kupatilo.

3. Kad renovirate i menjate pločice, razmislite o ugradnji podnog grejanja - za malu kvadraturu troškovi neće biti megalomanski, a prijatni utisak toplote će vas radovati svakog hladnog jutra i sveže večeri.

4. Ugradite grejač za peškire. Nije preskup, ako ga uključujete štedljivo neće vam utrostručiti račun za struju, a minute provedene u toplim peškirima pamtićete celog dana. Enterijer nije samo ono što vidimo već ono kako se u njemu osećamo.

5. Čitav zid u ogledalu takođe ne mora da košta čitavo bogatstvo a pretvoriće kupatilo - za sat vremena koliko vam treba da ogledalo postavite - u holivudski film!

Više: Pre i posle: kako renovirati kupatilo uz skroman budžet

6. Svetlo je ključ svega u enterijeru. Ako ste se do sada zadovoljavali običnom plafonjerom, vreme je da to promenite i ugradite meko svetlo u ugao, moćnu lampu kraj ogledala i isplanirate bar jedan kutak gde je bezbedno upaliti sveće. Kupatilo postaje vaše zen utočište.

7. Kad birate dekoraciju, zaboravite da je reč o kupatilu. Planirajte mural, poster, pa čak i grafiku ako je dobro (hermetički) uramljena kao što biste to činili za bilo koju drugu prostoriju u stanu.

Izvor: Lisa / Moj stan