Karakteristike objekta

Konstrukcija

Hidroizolacija krova

Fasada

Ušteda energije

Spoljna stolarija

Unutrašnja stolarija

Grejanje i klimatizacija

Keramika i kupatilo

Lift

Parkiranje vozila

Lokacija

Ušteda energije

Spoljašni zidovi od Thermoblocka u kombinaciji sa stiroporom od 12 cm, sedmokomornom PVC spoljnom stolarijom sa troslojnim staklom i drugim dodatnim fasadnim oblogama svrstaće ovaj objekat u energetski razred B kategorije.

Sve ovo u kombinaciji sa podnim grejanjem na gas, gde svaki stan ima svoj kalorimetar, postiže se minimalna potrošnja grejanja što je veliko olakšanje za kućni budžet.

Vodeći se prethodnim iskustvima možemo dosta precizno da predvidimo da će godišnji troškovi grejanja za stan od 50 m2 biti do 15000 dinara.

Spoljna stolarija

PVC stolarija će biti sedmokomorna u štoku i šestookomorna u krilu sa niskoemisionim trostrukim staklom  4+16+4+16Ar+4LowE proizvođača REHAU SYNEGO. Štok prozora je debljine 80 mm i poseduje 3 dihtung gume.

Na svim prozorima će biti ugrađene roletne.

SYNEGO je novi sistem profila firme REHAU nastao kao rezultat iskustava REHAU inženjera i kao odgovor na aktuelne zahteve tržišta. U poređenju sa standardnim prozorima na tržištu, prozori SYNEGO pružaju i od 50% bolju toplotnu zvučnu izolaciju.

Fasada

Fasada će biti rađena u kombinaciju akrilnih maltera i fasadne dekorativne cigle. Prednosti dekorativne cigle (listele) je u tome što fasadnu ciglu nije potrebno farbati ili je na bilo koji način tretirati da bi se održao njen izgled i izdržljivost. Čak i posle 50 godina, ona je dalje jaka i pouzdana, kao i prvog dana.

Jedan od najvažnijih kvaliteta fasadne opeke je njena sposobnost da ostane nepromenjena čak i po najtežim vremenskim uslovima. Ne menja svoju boju ni pod uticajem jakog sunca. Ne skuplja se i ne širi pri promeni temperature. Za nju ne postoje nikakvi troškovi održavanja, a njena efikasnost i besprekornost garantovano je dugovečna.

 

Hidroizolacija krova

I kod ovog objekta nastavljamo praksu izrade ravnih krovova gde se kompletna površina završno obrađuje prskanom hidroizolacijom Sikalastic 851 na bazi polyuree. Ovaj tip hidroizolacije krovova se pokazao kao jako pouzdan i dugotrajan. 

U prilogu su slike izgleda ravnog krova nakon nanošenja ovog tipa hidroizolacije na prethodno realizovanom objektu na adresi Jo Lajoša 44. 

Unutrašnja stolarija

Štok se izrađuje od MDF-a debljine 38 mm, obostrano se postavljaju plivajuće lajsne izrađene od MDF-a 16/80mm. Krilo vrata je ravno, debljine 40 mm i izrađuje se od masivne potkonstrukcije ispunjeno kartonskim saćem. Krilo vrata je obostrano obloženo MDF-om debljine 4-6 mm, farbano u beloj boji sa PU lakom sa 30-50% sjaja.

Ulazna vrata će biti sigurnosna, protivprovalnosti III stepena. Izrađena su od metalnih kutijastih profila, obostrano obložena medijapanom debljine 10 mm i 16 mm, debljine krila vrata od 67-70 mm, težine od 60-80 kg, zvučne izolacije do 32 db. 

Grejanje

Grejanje će biti podno na gas sa termostatskom regulacijom temperature. Trosobni stanovi će imati termostat u svakoj sobi. 

Na poslednjem spratu će biti instalirana gasna kotlarnica za ceo objekat. Ispred svakog stana će biti postavljen kalorimetar za merenje potrošnje tople vode.

Ovaj tip grejanja se pokazao kao ekonomičan i vrlo pouzdan. Vodeći se prethodnim iskustvima možemo dosta precizno da predvidimo da će godišnji troškovi grejanja za stan od 50 m2 biti do 15000 dinara.

Keramika i kupatilo

Na svim podovima u stanu će biti postavljena ekskluzivna granitna keramika u imitaciji drveta dimenzija 20x120 cm. U osnovnoj ceni stana kupci će imati mogućnost da biraju između tri različite nijanse. Na terasama će biti postavljena granitna keramika dimenzija 30x60 ili slično. Zidovi u kupatilima i kuhinji će takođe biti obloženi granitnom keramikom po izboru kupca.

Kupatilo će biti opremljeno sanitarijama I klase, ugradnim vodokotlićem “Geberit duofix“ sa konzolnom wc šoljom, električnim bojlerom 80l, sušačem peškira,  tuš kadom "Kolpa San" sa kabinom. Tuš kabine po posebnom zahtevu mogu biti urađene u izvedbi sa linijskim slivnicima u nivou podne keramike. U tom slučaju se ugrađuju staklene kabine po meri.

Lift

Zgrada će imatil električni lift za 10 osoba, nosivosti 800kg. Ukupno će biti 7 stanica.

Prednost električnih liftova u odnosu na hidraulične je veća brzina (brzina vožnje je minimalno 1 m/s) i komfornija vožnja.

Električni liftovi se ugrađuju bez mašinske prostorije tako da su znatno smanjeni troškovi održavanja.

Garaža

Jedna od prednosti ovog objekta je to što će svaki stanar imati mogućnost da kupi parking, garažu ili garažno mesto. U suterenu objekta će biti obezbeđeno 20 garažnih mesta, dok će u sklopu zajedničke garaže u dvorištu biti obezbeđeno još 24 garažna mesta, 9 garaža i 10 parking mesta. U prilogu su slike zajedničke garaža u prethodno realizovanom objektu na adresi Jo Lajoša 44.

Lokacija zgrade sa novim stanovima

Objekat se nalazi na izuzetnoj lokaciji u stambenom bloku od preko 250 novih stanova i predstavlja spoj centra grada i Prozivke. O atraktivnosti lokacije govori i blizina vrtića, osnovnih i srednjih škola, sportsko-rekreativnih sadržaja, zdravstvenih ustanova, marketa, restorana, pošte itd.

Na samo 5 minuta hoda se nalazi centar grada, glavna autobuska stanica, visoka tehnička škola. bolnica, zatvoreni bazen, welness centar, najlepši park u Subotici - park Prozivka, marketi, kvantaška pijaca i apoteke

Lokacija je pogodna kako za porodice sa decom tako i za i srednjoškolce i studente.

Ostalo