Karakteristike objekta

Konstrukcija

Konstrukcija

Fasada

Ušteda energije

Spoljna stolarija

Unutrašnja stolarija

Grejanje

Keramika i kupatilo

Lift

Parkiranje vozila

Lokacija

Konstrukcija objekta, termo i zvučna izolacija

Međuspratna konstrukcija će biti krstasto armirana ukupne debljine 33 cm. Završni slojevi će biti  urađeni po principu plivajućeg poda.

Slojevi od gore prema dole su: keramičke pločice 1 cm + cementni estrih 5 cm + pvc folija + rabic pletivo + tvrda kamena vuna 5 cm + beton 5 cm + stiroblok 15 cm + cementni malter 2 cm. Upotrebom tvrde kamene vune se u velikoj meri eliminiše zvuk udara i zvuk vazduha. Na taj način se postiže dobra zvučna izolacija

Zidovi prema hodniku i između stanova će biti od pune opeke debljine 25 cm obostrano malterisani.

Pregradni zidovi su takođe građeni od cigle što povećava zvučnu izolaciju unutar stana. Korišćenje cigle u gradnji kao prirodnog materijala, u kombinaciji sa prirodnim malterima, obezbeđuje povoljnu mikro klimu i ugodan osećaj za boravak u stanu.

Ušteda energije

Spoljašni zidovi od cigle u kombinaciji sa stiroporom od 12 cm, sedmokomornom PVC spoljnom stolarijom sa troslojnim staklom i drugim dodatnim fasadnim oblogama svrstaće ovaj objekat u energetski razred B kategorije.

Sve ovo u kombinaciji sa radijatorskim grejanjem na gas, gde svaki stan ima svoj kalorimetar, postiže se minimalna potrošnja grejanja što je veliko olakšanje za kućni budžet.

Vodeći se prethodnim iskustvima možemo dosta precizno da predvidimo da će godišnji troškovi grejanja za stan od 50 m2 biti do 150 evra.

 

Spoljna stolarija

PVC stolarija će biti sedmokomorna u štoku i sedmokomorna u krilu sa niskoemisionim trostrukim staklom  4+16+4+16Ar+4LowE proizvođača REHAU SYNEGO. Štok prozora je debljine 80 mm i poseduje 3 dihtung gume.

SYNEGO je novi sistem profila firme REHAU nastao kao rezultat iskustava REHAU inženjera i kao odgovor na aktuelne zahteve tržišta. U poređenju sa standardnim prozorima na tržištu, prozori SYNEGO pružaju i od 50% bolju toplotnu zvučnu izolaciju. 

Garancija na stolariju 10 godina. Garancija na funkcionalnost 10 godina.

Prednosti Rehau Synego:

1. Ušteda energije usled visokog stepena toplotne izolacije
2. Potpuna tišina usled najbolje zvučne izolacije
3. Osećaj sigurnosti usled individualnih mera zaštite
4. Dizajn bez granica sa mnogo oblika i boja
5. Prozori visokog sjaja upotrebom jedinstvene HDF formule
6. Odgovorni doprinos zaštiti životne sredine
Fasada

Fasadni zid će biti građen od pune cigle debljine 25 cm, malterisan sa unutrašnje strane, na koju se postavlja demit fasada debljine 12 cm tako da zadovoljava energetski pasoš B kategorije.

Na pojedinim delovima ulične fasade biće dodatno postavljen alubond i strukturno staklo i pratiće je ekskluzivan izgled kao i kod prethodnog objekta.

Ograde na svim terasama su aluminijumske koje su otporne na koroziju.

Unutrašnja stolarija

Sobna i kupatilska vrata: štok se izrađuje od panel ploča debljine 40 mm i oblaže melaminskom folijom. Krilo vrata je ravno, debljine 40 mm i izrađuje se od masivne potkonstrukcije ispunjeno kartosnkim saćem. Krilo je obloženo lameliranom pločom i završno se obrađuje melaminskom folijom.

Ulazna vrata će biti sigurnosna, protivprovalnosti III stepena. Izrađena su od metalnih kutijastih profila, obostrano obložena medijapanom debljine 10 mm, debljine krila vrata od 67-70 mm, težine od 60-80 kg, zvučne izolacije do 32 db. 

Grejanje

Grejanje će biti radijatorsko na gas. Na svakom radijatoru će biti postavljen termostatski ventil za regulaciju temperature. 

Na poslednjem spratu će biti instalirana gasna kotlarnica za ceo objekat. Ispred svakog stana će biti postavljen kalorimetar za merenje potrošnje tople vode.

Ovaj tip grejanja se u poslednjih nekoliko godina u izgradnji višeporodičnih stambenih objekata pokazao kao ekonomičan i vrlo pouzdan.

 

Keramika i kupatilo

Podovi na terasama, zidovi u kuhinji, wc-u i kupatilu će biti obloženi keramičkim pločicama u I klasi proizvođača "Keramika Kanjiža" ili slično.

Kupatilo će biti opremljeno keramičkim pločicama do plafona, sanitarijama I klase –domaće, ugradnim vodokotlićem “Geberit duofix“ sa konzolnom wc šoljom, električnim bojlerom 80l, sušačem peškira,  tuš kadom "Kolpa San" sa kabinom, odvodom za veš mašinu, suvim slivnikom, eletkričnim ventilatorom i slavinama "Rosan" ili slično. Na plafonu će biti postavljeno LED svetlo.

Lift

Zgrada će biti opremljena sa dva lifta koji će se koristiti za dve lamele. Lifotvi su električni proizvođača "Metron" iz Grčke.

Lift 1 ima 8 stanica dok Lift 2 ima 7 stanica. Pristup lifta na VI sprat je omogućen samo sa daljinskim upravljačem.

 

Garaža

Parking mesta i garaže za potrebe stanara će biti omogućena u zajedničkom blokovskom dvorištu u garaži koja će se graditi u dva nivoa. Na gornjem nivou će biti parking mesta dok će u suterenskom delu biti garaže i garažna mesta.

Dvorište će biti zatvorenog tipa sa kapijama na daljinsko upravljanje, pokriveno video nadzorom i osvetljeno LED reflektorima.

Ispred zgrade će takođe biti parking mesta. Svi prilazi objektu sa ulične strane kao i parking mesta će biti popločani betonskim kockama u kombinaciji sa ozelenjenim površinama.

Lokacija objekta

Objekat se nalazi na izuzetnoj lokaciji u stambenom bloku od preko 200 novih stanova i predstavlja spoj centra grada i Prozivke. O atraktivnosti lokacije govori i blizina vrtića, osnovnih i srednjih škola, sportsko-rekreativnih sadržaja, zdravstvenih ustanova, marketa, restorana, pošte itd.

Na samo 5 minuta hoda se nalazi centar grada, glavna autobuska stanica, visoka tehnička škola. bolnica, zatvoreni bazen, welness centar, najlepši park u Subotici - park Prozivka, marketi, kvantaška pijaca i apoteke

Lokacija je pogodna kako za porodice sa decom tako i za i srednjoškolce i studente.