Karakteristike objekta

Konstrukcija

Konstrukcija

Hidroizolacija krova

Fasada

Ušteda energije

Spoljna stolarija

Unutrašnja stolarija

Grejanje

Klimatizacija

Centralni usisivač

Keramika i kupatilo

Lift

Parkiranje vozila

Smart house

Garancija

Lokacija

Konstrukcija objekta, termo i zvučna izolacija

Posebnu smo pažnju posvetili zvučnoj i termo izolaciji. Bolja zvučna izolacija se postiže gradnjom fasadnog zida kao i zidova između stanova od cigle debljine 25 cm. Svaka etaža ima maksimalno dve stambene jedinice koje samo na jednom mestu deli isti zid što povećava privatnost u svakom smislu.

Stropna konstrukcija je od armirano-betonske pune ploče na koju se postavlja izolacija od kamene vune debljine 5cm. 

Krovna ploča je armirano-betonska na koju se postavlja termoizolacija od 25cm. Objekat će imati ravan krov na koji će biti postavljena prskana hidroizolacija na bazi poliuree, tipa SikaLastic 852. Radi se o jednoj od nasjavremnijih metoda zaštite krova.

Pregradni zidovi su takođe građeni od cigle što povećava zvučnu izolaciju unutar stana. Zidovi između stanova se debljine 40cm (cigla + kamena vuna 10 cm + cigla). Korišćenje cigle u gradnji kao prirodnog materijala, u kombinaciji sa prirodnim malterima, obezbeđuje povoljnu mikro klimu i ugodan osećaj za boravak u stanu.

Ušteda energije

Spoljašni zidovi od cigle u kombinaciji sa stiroporom od 15 cm, drvo-aluminijum spoljnom stolarijom sa troslojnim staklom i drugim dodatnim fasadnim oblogama svrstaće ovaj objekat u energetski razred A kategorije.

Ovim se postiže minimalna potrošnja grejanja što je veliko olakšanje za kućni budžet.

Spoljna stolarija

Spoljna stolarija DRVO - ALUMINIJUM

 

Liniju drvo-aluminijum prozora donosimo vam u saradnji sa renomiranom firmom “Enterijer Janković”. Pogledajte promo video.

Koncept drvo-aluminijum stolarije objedinjuje najbolje osobine drveta kao materijala enterijera i aluminijuma kao spoljnja zaštita drvenih elemenata. Odlučili smo se za kolekciju Albero - pogledajte site proizvođača.

Vremenom drvo kao materijal za izradu stolarije gubi na aktuelnosti u svetu iz razloga dobro poznatih a to su: pucanje i usled uticaja sunca i mraza, krivljenje iz istih razloga, a samim tim dolazi do lošeg zaptivanja. Mehanička čvrstoća i eleminisanje greške drveta(čvorovi) je postignuta lameliranjem odnosno poprečnim i podužnim lepljenjem tankih drvenih elemenata. Sledeća nepovoljna faza je dodir tako ogoljenih drvenih površina sa vodom i vlagom iz vazduha i na kraju mraz koji vlažne površine zamrzava. Svi ove nedostaci su otklonjeni aluminijumskom oblogom. Na taj način aluminijum štiti drvo od atmosferskih uticaja tako da drvo ostaje netaknuto kao prvog dana montaže. Vezu između ova dva elementa različitih dilatacionih svojstava čine PVC noseće spojnice koje ne prenose međusobna naprezanja, već u cilju razlike u širenju i skupljanju materijala aluminijum klizi po spojnicama nezavisno od promena na drvetu.

Drvo-aluminijum prozor pruža visoki nivo toplotne i zvučne izolacije što dovodi do očuvanja energije i efikasnog smanjenja zvuka. Aluminijum – najefikasnija i najtrajnija zaštita drvenih delova od atmosferskih uticaja. Zaštita aluminijuma se vrši anodizacijom ili plastifikacijom uz mogućnost velikog izbora boja po RAL karti. Drvo – neprevaziđen materijal za enterijer. Povećana trajnost i mehanička čvrstoća postiže se lameliranjem.Sve drvene površine su pokrivene FEEL završnom oblogom koja je otporna na sva habanja, ogrebotine i mrlje. Obloga može biti u raličitim bojama tako da se prozor uklapa u svaki enterijer stana.

Model prozora koji ćemo ugrađivati je UNIONE Complanar sa troslojnim staklima  4+16+4+16Ar+4LowE punjenim argonom.

Sa spoljašne strane prozora se stavlja aluminijumska prozorska klupica dok se sa unutrašnje strane stavlja drvena klupica u boji prozora.

Aluminijumske roletne sa elektromotorima i komarnicima takođe ulaze u cenu. Unutrašnja kutija za roletne je sakrivena drvenom oblogom dizajniranom tako da se uklopi u sam enterijer stana.

 

Fasada

Prateći svetske trendove u građevinarstvu kao i u našim ranijim projektima i ovaj put smo se odlučili za najskuplje fasadne materijale.

Specijalne fasadne obloge od fundermaxa u kombinaciji sa staklenim ogradama i drvo-aluminijum prozorima činiće ovaj objekat ekskluzvnim, prepoznatljivim, a najvažnije postojanim na duži vremenski period.

Hidroizolacija krova

Ravan krov predstavlja kompleksnu konstrukciju koja služi da u potpunosti štiti objekat od prodiranja atmosferske vode i vlage kroz tu konstrukciju kao i da trajno zaštiti korisnike objekata od nedovoljne ili suvišne toplote postavljanjem termoizolacionih materijala. Za ovaj objekat biramo isključivo najbolje partnere, najkvalitetnije proizvode i najbolju opremu sa željom da uspešno sagradimo prvi objekat sa Smart House funkcijama u Subotici.

Za hidroizolaciju krova smo odabrali firmu Visinski radnici, koji su postavili prskanu hidroizolaciju na bazi poliuree, tipa SikaLastic 852. Radi se o jednoj od najsavremenijih metoda zaštite krova.

Unutrašnja stolarija

Ulazna vrata će biti sigurnosna u LUX izvedbi renomiranog proizvođača "Bosal". Vrata su atestirana u Austriji i Srbiji na IV stepen protivprovalnosti, debljine krila vrata je 72 mm, težine od 80-100 kg, zvučne izolacije do 42 db.

Sigunosna brava marke "Mottura" 85.971 osigurava vrata u šest tačaka (+3 fiksna na krilu). Isporučuje se sa 5 originalnih kodiranih ključeva koji se otvaraju pred kupcem. U slučaju gubitka ključa cilindar se može zameniti novim čime se obezbeđuje prvobitna sigurnost

Sobna vrata: krilo vrata se radi od masivne potkonstrukcije, ispunjenom šupljom ivericom, obostrano obloženo medijapanom sa FEEL oblogom. Štokovi i lajsne su od medijapana.

U hodnicima zgrade će biti postavljen prirodni granit u kombinaciji sa aluminijumskim ogradama.

Grejanje

Vodeći se prethodnim dobrim iskustvima i ovaj put smo se odlučili za gasno grejanje. Grejanje u celom stanu će biti podno. Svaki stan će imati kondenzacioni gasni kotao koji u odnosu na dosta jeftinije konvencionalne kotlove štedi i do 35%. Ispred svakog stana nalaziće se merač za gas. Grejanje će biti podeljeno u više grejnih zona tako što će svaka soba imati svoj termostat. Regulacija grejanja će biti povezana na "SMART HOUSE" pametnu instalaciju tako da možete sa bilo kog mesta upravljati grejanjem putem tableta, moblinog telefona ili laptop računara

 

 

Klimatizacija

Svaki stan će biti opremljen sa inverter klima uređajem. Spoljašne jedinice će biti smeštene na najmanje vidljivim mestima na fasadi sa dvorišne strane kako ne bismo narušili izgled objekta. 

Centralni usisivač

Sistem centralnog usisavanja vam donosimo u saradnji sa firmom "Skala GARDEN" iz Subotice.

Higijena prostora gde živimo je jedan od najvažnijih momenata za nas koji živimo u kući, stanu, hotelu ili u bilo kojem drugom objektu. Jedan od načina održavanja te higijene je i usisavanje, a najučinkovitiji efekat daje centralni usisivač, koji vam upravo nudimo.

Motor centralnog usisivača se montira na terasi. Po razrađenom planu se postave utičnice po prostorijama u kojima će se usisavati. Do utičnica vode cevi prečnika 50 mm zajedno sa električnim kablovima za struju. Ovo je potrebno jer se u momentu kada se utakne cev za usisavanje u utičnicu, uključuje se motor centralnog usisivača i tako bez posebnog uključivanja usisivača možete koristiti isto. Isključivanje se vrši vađenjem cevi iz utičnice.

Održavanje sistema je veoma lako. Jedino što treba da uradite je da godišnje 2-3 puta ispraznite posudu za sakupljanje prašine. Filter centralnog usisivača je samočisteći.

Prednosti naspram klasičnih usisivača su:

 • smanjena buka
 • očuvanje zdravlja korisnika
 • veća higijena prostora
 • uklonjeni nedostaci klasičnih usisivača
 • bolja investicija

Keramika i kupatilo

Enterijer kupatila je možda i najvažnija stvar kojoj se treba posvetiti u svakom stanu. Iz tog razloga smo angažovali više arhitekata da naprave najbolje rešenje. Enterijer kupatila možete da vidite za svaki stan pojedinačno u odeljku "prodaja stanova". Oprema koju ćemo ugrađivati će biti od najpoznatijih proizvođača i to: Grohe, Villeroy & Boch, Kolpasan, Cersanit, Geberit, Peštan, Huppe i Stiebel. Budući kupci će imati mogućnost da sami biraju italijanske keramičke pločice ukoliko se odluče na vreme za kupovinu stana. Zagrevanje sanitarne vode će biti preko kondenzacionog gasnog kotla tako da više nemorate da razmišljate koliko ćete se dugo tuširati. Svaki stan će imati svoj vodomer.

Lift

Zgrada će imatil električni lift renomiranog proizvođača "Metron". Ukupno će biti 7 stanica.

Prednost električnih liftova u odnosu na hidraulične je veća brzina (brzina vožnje je minimalno 1 m/s) i komfornija vožnja.

Električni liftovi se ugrađuju bez mašinske prostorije tako da su znatno smanjeni troškovi održavanja.

Garaža

U podrumu objekat će biti smešteno 8 garažnih mesta. Lift ima stanicu u podrumu. Video nadzor.

Smart house

Smart house automatizacija kompletnog objekta biće urađena u KNX standardu. KNX je odobren međunarodni, jedini na svetu otvoreni standard za kontrolu u stambenim i poslovnim objektima. KNX proizvodi svih svetskih proizvođača  koji imaju sertifikat iz Brisela mogu se kombinovati. KNX zaštitni znak garantuje njihovu međusobnu kompatibilnost i zajednički rad.  Ceo sistem temelji se na jednostavnom principu upotrebe kako bi ga svi korisnici lako naučili primenjivati.

     

Prilikom integracije smart house sistema u objektu "CASA MIA" koristićemo najkvalitetniju opremu nemačkog proizvođača "HAGER" koji je jedan od svetskih lidera u ovom polju. Veliki broj tasterskih senzora ovog proizvođača učiniće Vaš dom posebnim. Mogućnosti ovog sistema su beskonačne i zavise isključivo od potreba i mašte korisnika. Nabrojaćemo samo neke od njih:

 • upravljanje svetlima sa velikim brojem scena gde se samo jednim dodirom pali određena grupa svetala.
 • upravljanje grejanjem u zonama tako da svaka prostorija može imati ražličitu temperaturu.
 • upravljanje roletnama
 • meteorološka stanica koja šalje informacije o temperaturi, brzini vetra i može biti setovana da u slučaju oluje automatski spusti roletne ili u slučaju jakog sunca zimi digne roletne. Ovim se ostvaruju značajne uštede energije.
 • mogućnost da prilikom napuštanja stana jednim dodirom se gase svi rizični potrošači šporet, pegla, dok naprimer frižider neometano nastavlja rad.
 • detekcija gasa, požara i poplave
 • upravljanje audio i video opremom

Standardni paket će obuhvatati:

 • upravljanje svim roletnama
 • upravljanje grejanjem u 3 i 4 zone
 • upravljanje klima uređajima
 • upravljanje šporetom
 • dimovanje 3 grupe osvetljenja
 • gašenje svih utičnica u dečijoj sobi sa jednim tasterom
 • upravljanje preko 30 grupa ON/OFF električnih potrošača (svetla, utičnice, bojler, šporet itd).
 • predviđen je veliki broj strujnih krugova prilikom razvoda instalacije. Ovim  se omogućava budućim vlasnicima da prilagođavaju osvetljenje u svim prostorijama svojim željama a da ne moraju naknadno štemati zidove. Sva elektroinstalacija je uvedena kroz rebraste cevi sa ostavljenim rezervama.
 • meteorološka stanica za kompletnu automatizaciju i uštedu energije
 • all in one PC 19" integrisan u zid koji služi kao server i kontrolni panel. Na njemu će biti urađena vizualizacija "VAVEI" za upravljanje kompletnim sistemom.
 • upravljanje putem interneta preko tableta, mobilnog telefona i svih vrsta računara.
 • otvaranje garažnih vrata
 • video interfon sa tastaturom kojim se upravlja preko vizualizacije, mobilnog telefona i tableta.
 • video nadzor sa 8 kamera visoke rezolucije povezanih na vizualizaciju, moblini telefon i tablet. Kamerama su pokriveni garaža u podrumu, ulaz u zgradu zajedno sa delom kod stepeništa i lifta, ulični front zgrade i dvorište.

 

Garancija

Kada ste kupili stan, to ne znači da prekidamo saradnju i kontakte sa Vama. Svaki stan ima garanciju, tj. njegovi elementi. Dok traje garantni period naša je obaveza da održavamo sve ispod navedene stavke.

Ukoliko se pojavi neki problem molimo vas da nas kontaktirate kako bi vam što pre izašli u susret.

Lista opreme koji su pod garancijom od samog proizvođača

 • Električni bojler “Ariston” 3 godine
 • Slavine za tuš kadu i lavabo “ Grohe” 5 godina
 • Ugradni vodokotlići “Geberit”
 • LED rasveta
 • Radijatori
 • Tuš kada "kolpa san"
 • Lift “Metron” 2 godine
 • Sobna i ulazna vrata “Enterijer Janković” 3 godine

Dok traje garantni rok od 2 godine investitor je u obavezi da održava sledeće stavke

 • Funkcionalnost drvo-aluminijum  stolarije
 • Zamena keramičkih pločica ukoliko dodje do odlepiljivanja ili usled pucanje zbog sleganja objekta
 • Popravka svih elektro-instalacija u stanu
 • Funkcionalnost sobnih i ulaznih vrata
 • Instalacije vodovoda i kanalizacije
 • Krovni-pokrivač
Lokacija objekta
themecircle.net